24hbc

Den 21-23/1 ägde 24HBC rum på Yasirari Haselludden, ett event med ca 90 webbsnubbar som skulle utveckla ca 50 projekt under 24h. Iden bygger på Södertäljegrabben Mattias projekt att utveckla en tjänst under 24h. Konceptet vidareutvecklades av kart-Ted och slutade i 24HBC.

Ett häftigt event med folk från hela landet med ett gemensamt intresse: Internet. Projektet har fått mycket press i både stora och små tidningar. Jag satt och småföljde livebloggen och några av deltagarnas egna bloggar. Det utvecklades en del bra grejjer under dessa timmar.

24HBC kan man nu hitta hela listan med projekt och rösta på sina favoriter. Det ända jag saknar här är pengarna! De allra flesta av dessa projekt verkar inte ha något intresse av att tjäna pengar. På topp 5 listan verkar det bara vara 1 projekt som har byggts runt en intäkt. De andra 4a kan vara bra grejer och det är kanske fint av människor att jobba ideelt. Problemet är bara att det inte fungerar i längden och då dör projekten ut. Visst är i princip alla tjänster i beta stadiet, men som tex. nummer 2, voicly som är en röstbloggartjänst, skriver till och med att de inte tar betalt.

Så, var det ett välgörenhets event? Där kunniga människor hjälpte internet att bli bättre gratis? Eller har de någon plan? Det skulle jag vilja veta.

2 thoughts on “24hbc”

  1. Tja,

    Självklart så är det så att vi bygger bolag och vill tjäna pengar. Men det finns ingen anledning att ta betalt av användaren när man ska bygga disribution.

    Det finns intäkter på Voicly idag genom samtrafiksavtal med Telia. Så det är inga konstigheter.

    /Rickard Vikström

    Ps. Tack för länken, så jag hittade din blogg..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>