Börsen verkar inte så jävla nöjd

I morse kablades det ju ut att räddningspaketet för de amerikanska bankerna skulle vara klart. Det är iaf överenskommet vad som skall göras, sen så ska det röstas om detta i representanthuset idag och i senaten på onsdag. Så egentligen så är det inte klart förens på onsdag. På va.se så finns en beskrivning på vad detta kommer innebära. I korta drag får finansmarknaden tillgång till den ofantliga summan 700 miljarder dollar. Det kommer fungera som så att staten köper upp osäkra lån osv. för att en bank ska kunna nyttja detta så ställs det krav på optioner eller warranter i bolaget samt att ersättningar till företagens ledning begränsas. Det står vidare i artikeln att detta är till för att lugna marknaden och stabilisera läget.

Hur kommer det sig då att alla asiatiska börser gick ned i morse och att Stockholmsbörsen har gått ned ca 3% under dagen? I VAs börskrönika sägs det att det finns en osäkerhet om vad paketet egentligen innebär och att det är en del av att börserna fortsätter gå dåligt. Det kom en vinstvarning från det enorma bolaget General Electrics i slutet på förra veckan. En hel del europeiska banker börjar svikta, exempel på detta är isländska Glitnir som köptes upp av staten. Hos Privata Affärer kan vi läsa att marknaden redan räknat in krispaketet i dagens värderingar och att det är anledningen till att börserna fortsätter falla.

Ja, vad ska man säga? Antagligen går börserna spikrakt uppåt under några dagar när paketet är igenomröstat på onsdag, så har man några pengar så borde man kanske satsa dem på bred front, kanske XACT BULL är ett bra drag.

DN.se

5 thoughts on “Börsen verkar inte så jävla nöjd”

 1. Jag min dumme f-n gick å köpte BULLS just i tron att det måste komma en rekyl, med detta paket å allt. Men istället nytt årslägsta på OMXS och man ligger 5% minus.

  Suck, funderar allvarligt på att börja handla tvärt emot vad min instinkt säger. Gå emot trenden måste jag sluta med iaf. Det brukar alltid sluta med förlust.

 2. Bo: Du var nog inte så ensam om att göra detta. Jag tror jag avvaktar fram till och med onsdag morgon, då tror jag man mer kan veta om det kommer dra iväg uppåt.

  Jag har också kommit fram till att man ska göra precis tvärtemot vad man tror, det är det bästa :).

 3. Panik!!!

  Paketet röstades ner, S&P500 ner nästan 7%, jag gråter.

  Blir att panik-sälja imorron, eller om man ska göra tvärt om och behålla, kommer i så fall bli pensionär innan det kommer upp på plus igen.

 4. Det där var jävla illa, när de amerikanska börserna rasar sådär så kan man ju bara föreställa sig hur jävla OMX får för sig att trilla ner.

 5. OMX på plus nu, vem trodde det igår. Blää. Speciellt inte när H&M kom in kass och det kommer det ena varslet efter det andra. Allt är psykologi nu – kan gå hur som helst.

  XACT är inte å leka med, kan bränna en fullständigt i dessa volatila tider.

  Grävde en ännu djupare grav i mina försök till återhämtning.

  Får hålla mig till fulkaffe ett tag framöver nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>