Den underliga saken kallad “Brus”

Jag har suttit och hållit i en bild rätt länge nu. Jag tog den sent en natt efter en 30år fest i Västerås. När jag kikade igenom bilderna dagen efter så gillade jag verkligen den här och kände mig rätt nöjd att jag kunde få till en sådan bild vid den tidpunkten :). Hela tiden när jag funderat runt denna bild så tycker jag att den är skitbra. Men i minnet så försvinner bruset. Där är det bara svart och ljus, riktigt häftigt. Varje gång jag tänkt att nu borde jag lägga upp den där bilden med bussen så känner jag mig skitnöjd, men när jag kollar på den så är det så mycket brus :(.

Men idag kom jag på en brilliant ide! Jag gör bilden svart/vit, då blir ju bruset helt plötsligt coolt. Det är det som är så konstigt med brus. Om man vill ha en svart/vit bild så vill man ha mycket korn, ofta ganska grovt. När man har en färgbild så är det ondskan. Nu vet jag inte om bilden blev så mycket häftigare i svart/vitt, men men. Här är båda kopiorna.

Och…om det är någon som har ett 50mm F1.4 objektiv att sälja till mig så hör av er, så kanske jag kan slippa lite brus nästa gång.

Skultunabussen i Svart/vitt

Skultunabussen i färg

One thought on “Den underliga saken kallad “Brus””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>