En hel dag för att få öl

Jag har tidigare skrivit om att Systembolaget är ondskan, nu vill jag bara fortsätta den tanken.

I måndags så släpptes den fin fina ölen du ser på bilden ovan, det är en Imperial IPA från XS. Det är en ganska speciell öl och vad jag vet har den tagits in 1 gång tidigare på Systembolaget och det var för ca 1 år sedan. Till Systembolaget inkom det 1500 flaskor denna gång, de delas då upp mellan bolagen i Sverige. De vanliga systemen i t.ex. Södertälje får ju såklart inte denna goding utan den kommer bara till några utvalda.

Felaktigt lagersaldo

Det betyder då att ölälskare i Södertälje måste ta sig en bit för att kunna köpa ölen. En vän till mig som till och med bor utanför Södertälje tog sig då ut och iväg till det stora bolaget på Regeringsgatan där de enligt hemsidan skulle finnas 37 flaskor. När han kommer dit så hittar de inga alls och han fick åka därifrån utan.

Beställa

Jag gick då till bolaget i Södertälje och försökte beställa denna till mig och honom. Jag får då förklarat av killen som jobbar där beställningsmöjligheterna av nyheter. Så här ligger det till:

Förutsatt att varan finns på varudepån:

  • På dagen för släppet kan man i butik beställa 1 flaska
  • Dagen efter släppet kan man i butik beställa flera

Om det inte finns på varudepån:

  • Om det mot förmodan skulle bli någon flaska kvar i en annan butik kan du beställa dem efter 1 vecka

Störigt

Sånt här stör mig. Stör mig extra när ingen annan kan tillhandahålla servicen på grund av ett monopol. Jag har själv inte något körkort och ingen bil, som tur är har jag en mycket snäll far som brukar köra mig till Kungens Kurva vid sådana här tillfällen. Så jag fick i alla fall tag i min nya favoritöl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>