Fördelarna med Compact Living

Ibland känns det lite småjobbigt att bo trångt. Alla grejjer får inte plats, det ligger papper och tidningar i högar som liksom inte har något ställe att vara på. Så fort man tagit av sig kläderna för kvällen så ser det ut som ett bombnedslag osv.

Precis så har det känts någon vecka. Så därför tänkte jag pigga upp mig själv med att skriva en lista på det som är bra och det som gör att vi fortfarande bor compact.


 1. Det är så billigt!
 2. Hur stökigt det än är tar det bara 2 minuter att städa upp.
 3. Det är superenkelt att göra om.
 4. Dammsugning av hela lägenheten tar också bara 2 minuter.Rätt liten lista, men så är det ju bara 28kvm jag har att prata om :).

5 thoughts on “Fördelarna med Compact Living”

 1. Hej

  Fler och fler upptäcker fördelarna med att bo mindre och kompaktare.
  Alla vill ju inte lägga hela lönen på hyran.
  En sån här sida hjälper till att visa upp möjligheterna med att bo på på liten yta.
  Och att det faktiskt är möjligt att bo både snyggt och mysigt med dessa lösningar.
  Smarta tips och kluriga lösningar är vad vi behöver i dessa tider.

  Mvh Robban på http://www.compact-living.com

 2. Hej,

  Jag, min son 15, och min dotter 18, bor i en etta på 33 km2, Toaletten kan nog inte bli mindre, 2m2, duschen finns i källaren, ända nakdelen! Hyra 850kr i månaden. 5m till busstation, 1 minut till tunnelbanan, pendel, mataffär och centrum.
  Hur bra som helst.
  Som sagt det hänger på smarta lösningar. Först har vi 3.30m i takhöjd. Vi har byggt ett 9m2 stort loft. Där uppe har barnen varsitt rum. Jag har mitt rum under loftet med en bäddsoffa och under den alla mina kläder i lådor. Sen har vi 2 vindsföråd,räddningen, det betyder att det finns inte en ända onödig pryl i lägenheten, utan allt är prydligt och lättåtkommligt uppe på vinden. Vi respekterar och tar hänsyn till varanndra, tex har man hörlurar på om man lyssnar till musik eller kollar datorn. Vi har ingen TV utan läser mer. Det finns massor av rum för vänner att komma över, man behöver ju inte bjuda på stormiddagar utan ta en eller 2 åt gången. Allt som allt, compact living är en lifstil ge möjligheter till så mycket mer än att bara bo. Vi har varit ute i världen flera månader och även år åt gången, man har ju ingen hyra att tänka på.

 3. Hej Jane,

  Det var nog det extremaste jag hört :). Riktigt bra jobbat med 3st mer eller mindre vuxna personer på 33kvm.

  Det är som du säger väldigt bra med vind och högt i tak.

  Du har inga bilder på er lägenhet?

  Mycket bra jobbat tycker jag!

 4. Hej, bor oxå på 33 kvm, jag o min dotter på 6 år. Att jag valde den här lägenheten var väl i brist på annan, jag ville snabbt tillbaka till mitt gamla bostadsområde igen o ville ha en lägre hyra då jag hade planer på att börja plugga. Nu älskar jag den:)!! Visst kan jag känna att vi bor litet då vi besöker andra, omedvetet kan jag ibland jämföra o då bor vi ju inte stort..Vad som gör att jag älskar den är furugolvet överallt o den höga takhöjden, har underbara grannar, nära till tåg/bussar/t-bana, min dotter går nu i en bra skola o att jag har nu lägre hyra. Den låga hyran ger mig frihet på ngt sätt, trots att jag bor ensam o pluggar så kan jag spara pengar varje månad. Min lilla lägenhet gör att jag inte behöver känna magont när allt ska betalas i slutet av varje månad:)! Visst, det krävs mer organisering o rensning när man bor litet men jag stortivs! Jag sover f.n i dagbädd o min dotter har sin “hörna” med liten växasäng, hylla o skrivbord i ett del av vardagsrummet som jag har skärmat av med ett drapperi. Trots liten yta så är vår ljus o rymlig, gör allt för att komma på bättre lösningar så i kan bo kvar lite längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>