Fotografier

Det var länge sedan jag publicerade några bilder, jag har tagit massor men inte direkt satt mig och gjort något av dem. De kanske inte heller har varit så värst grymma. Men nu tänkte jag publicera några stycken i alla fall.

Schysst spindelnät

Bilden är tagen vid båtklubben nere vid Hansa Strand i Södertälje. Bilden är tagen en fin dag i början på september. Jag gillar att så lite är i fokus att ögonen verkligen koncentreras till det otydliga nätet, båtarna i bakgrunden som agerar färgvirrvarr ger en skön fond.


Gräshoppa Bild #1
Gräshoppa Bild #2
Gräshoppa Bild #3

Vi hittade den här gräshoppan mitt på vägen när vi var ute på promenad. Den satt stilla väldigt länge, det tog mig en stund att komma nära och långt ner och den satt still en bra stund innan den fick för sig att flaxa iväg. Jag tycker att själva sekvensen blev ganska lyckad.


Precis så här härlig är hon!

Vi tog många bilder på varandra den här dagen, just den här tycker jag fångade Christins personlighet helt perfekt. Ljuset var svårt, därav lite mörkt, lite för ljust. Men helheten är jag mycket nöjd med och just så här härlig är precis så som hon är!


Ja, den lektionen behövde man

Södertäljes bästa sushi hittar man faktiskt högst upp i Lunahuset. Går man dit en helg när det inte är så mycket folk så kan man ha turen att få en lektion. Jag var med Christin och hennes mamma och skulle käka lunch och på svenskt vis langade jag på mycket wasabi, jag råkar nämligen gilla den där hjärnkittlande känslan den ger. Alla som käkat sushi vet att om man försöker blanda wasabin med soyan så kommer wasabin bara simma. Tricket vi fick lära oss är att man börjar med en klick wasabi och blandar den med lite soya, vill man ha det svagare så häller man på mer soya. Det tar bort den värsta styrkan i wasabin och den tar bort soya smaken, det smakar då helt enkelt sushi!


Härlig sommardag på Jägaråsen

Jägaråsen ligger någonstans utanför Kungsör precis vid Mälaren. Det var jättefint därute, husen låg på en ås, med vatten på båda sidorna. Det här är ena sidan. Färgerna är lite drömska och stenarna i förgrunden skapar ett bra djup i bilden.


Ett parti Yatzy, jag förlorade :(

Speglingarna i bordet från tärningarna, oskärpan respektive skärpan på de olika delarna i bilden.


One thought on “Fotografier”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>