Koppning på daMatteo

Efter en dags arbete i Göteborg knallade jag och Robbster till daMatteo för att hälla i oss lite kaffe. Jag var ju där för nästan precis ett år sedan, då var jag inte så jättenöjd och hoppades på en bättre upplevelse än förra gången.

Vi hade testat kaffet på Nesta i Malmö dagen innan, det var väldigt bra så vi hade ganska höga förväntningar. Jag såg dock på de latte och cappucions som tjejen bakom maskinen hällde upp till kunderna före oss att det skulle bli riktigt bra. Robbster beställde en latte och jag en dubbel espresso. De rekommenderade veckans kaffe som var en väldigt fin Guatemala. Robbster fick en utsökt upphälld latte med en väldigt vacker rosetta på.

Vi satte oss inne i rostarrummet och såg att en snubbe höll på och ställde upp massa kaffepåsar och skålar med malet kaffe i. Han började hälla vatten i kopparna och ställde en klocka. Jag glodde på honom hela tiden och förstod att han skulle sätta igång och koppa. När jag hade glott en stund frågade han om vi ville vara med och koppa, det var tydligen öppen koppning!

Per hade ställt upp alla daMatteos singlar på bordet i ordningen syra till fruktig. Som sista kaffe stog en Hacienda Esmeralda! Årets extrema finkaffe. En påse kostar 125kr för 120g, rena knarkpriset.

Vi fick varsin koppningssked och satte igång och sörpla. Det var väldigt häftigt att testa kaffe på detta sätt och med så många varianter. Man kände verkligen skillnad mellan dem. Inte för att jag kan definiera och peka på vilken som var vilken, men i alla fall :). Jag kom fram till att jag gillade de 3 sista bäst, det var Kenyanerna Gethumbwini och den nya Kenyanen Kanjathi samt Esmeraldan.

Per och Pernilla höll lite lektioner, pratade om kaffe och provning. Det slutade med att de lurade på mig en Aeropress och två påsar kaffe (jag var iofs inte så svårövertalad).

Kaffeupplevelsen på daMatteo den här gången var helt klart min bästa kaffeupplevelse hittills!

Tack för koppningen och kunskapen Per och Pernilla.2 thoughts on “Koppning på daMatteo”

  1. Pernilla är inte vilken knarkpundare som helst heller, med en tredjeplats i Barista Cup på meritlistan.
    Enligt initierade källor har hon nyligen även setts langa singlar i Viktorapassagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>