Musikal vs. Film

I helgen var jag på musikal, vi såg Buddy Holly på Göta Lejon i Stockholm. Det var en fantastiskt bra show med ordentligt drag. Vi som 25åringar var nog hälften så gamla som de besökare som var näst yngst, men det gjorde inget. Vi kände inte till Buddy Holly så värst mycket, men det gjorde inte heller något.

Det är inte gratis att gå på musikal, en biljett kostar 500 spänn. Jag betalar gärna för underhållning om det är bra och känns värt. Musikal känns klart värt 500kr, till skillnad mot 200 spänn för en dvd-film.

Känslan av en musikal går inte att kopiera, den måste skapas varje gång. För varje föreställning går det åt lika många människor på och utanför scen. Det gör det inte med en dvd-film, den kan man kopiera.

Det är tråkigt att film och musikbranschen inte förstår det här, folk är villiga att betala för underhållning. Däremot är de inte villiga att betala 50 Cent 120 miljoner crib

Ännu värre är det när en bransch med en förlegad och tråkig affärsmodell istället för att utveckla den får hjälp av lagstiftning för att kunna behålla den. Så kan vi inte fortsätta!

Jag tycker därför att alla borde lägga pengarna på att gå på musikal, köpa begagnade skivor och lyssna på den musik man redan har laddat hem.

När jag tänker efter så är det som stör mig mest industrin bakom tv-serier! I USA kan man kolla på alla schyssta tv-serier som How I met your mother, Heroes och CSI direkt på tv-bolagens hemsidor. Men bor man i Sverige kan man inte det. Klart som faan att man måste ladda hem dem? Usch, det här blir jag upprörd över att bara tänka på!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>