New York, Dag 1

Det här blir dagboken över vår resa. Har du ingen lust att läsa, så vänta på mini-guiden jag kommer skriva när vi kommit hem.

Det tar ca 8h timmar att flyga från Europa till New York. Vi bytte plan i Munchen och resan Arlanda – JFK tog ca 13h. Till det kommer ca 2h innan och så ungefär lika länge tills man blivit godkänd att komma in i landet och tagit tunnelbanan in till stor staden.

Så vi började alltså vi 05.30 hemma och var framme ca 23.00, eller ca 17.00 lokal tid, då hade vi iofs. hunnit med en McDonalds på flyglpatsen.

Vi tänkte att det är bäst att hålla igång en stund till så vi får ordning på dygnet så vi gav oss ut en sväng. Vi bor på de 5 första nätterna på Chelsea Inn i stadsdelen Chelsea. När vi kikade i guide boken på hotellet så såg vi att det brukade anordnas någon slags pride vecka sista veckan i Juni, denna vecka avslutas då med en parad sista söndagen i juni. Vi bor jättenära där det skulle vara så vi gick dit. Vi hade tänkt gå en liten sväng. Men det var sjuukt mycket folk på gatorna så det blev en rätt lång sväng. Vi gick ju såklart lite vilse och hade ingen karta med oss. Men det löste sig till slut. Vi tog varsin slice pizza med oss på vägen hem och somnade rätt tidigt efter sisådär 25 timmars uptime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>