New York, Dag 2

Dag 2 gick åt till mycket promenerande. Vi tog med oss vår frukost och letade reda på en park, det var visst lättare sagt än gjort. Bloomberg, New Yorks nuvarande borgmästare, lär ha sagt att ingen NY-bo ska ha mer än 10 minuter till en park. Kan ju vara så att vi inte hittar här, men vår närmsta var 30 minuter.

För dagaen hade vi hade tänkt oss en turistbuss. Men där vi käkade frukost fanns det inga. Vi fortsatte promennera söderut och snubblade över Ground Zero. Det var ganska tråkigt. Man kunde inte se något. Men det sägs att dom har byggt 7 våningar på det nya Freedom Tower, dock ligger 6st under mark. Ytan som nu är tom är ofattbara 65,000 m2! Tänk också att husen var ca 415m höga, det är ett otroligt tomrum som finns där nu.

Vi gick runt Ground Zero och kom ut vid Battery Park City Esplanade. Det ligger mitt i något som kallas World Financial Center. WFC är några höga hus med massa finansfolk i. Precis utanför ligger en marina där det antagligen inte är så billigt att ha sin båt. Det låg några enorma motor- och segelbåtar där. Vi käkade lunch på en uteservering där bland massa finansfolk. Det var rätt dyr lunch men det var väldigt fint.

Vi promenerade ner längs Hudson River till Battery Park, hela den parkremsan är underbar att promenera. Rekomenderas varmt. När vi kommit fram till Battery Park så hade vi tänkt ta båten till Frihetsgudinnan, jag skojar inte när jag säger att kön var 600m lång. Vi stog inte i den.Vi gick några kvarter bort och tog Staten Island färjan istället. Vi tog lite bilder av Nedre Manhattan och Frihetsgudinnan på håll. Vi gick av på SI och det var slöseri med tid, vi gick och gick, åt helt fel håll, jag brände mig såklart, vi hamnade i ett ghetto och skyndade oss därifrån. Staten Island var inte så mycket att ha, men färjan var fin.

Vi tog oss upp mot Times Square för att leta reda på turistbussbiljetter och stannade på en amerikansk diner och käkade en burgare, servitrisen tyckte det var väldigt märkligt att jag ville ha en blodig bisonburgare. Det är lite märkligt, men allt kostar dubbelt så mycket som det står i menyerna här, så det blev ganska dyrt för en liten burgare.

Vi hittade turistbussbiljetterna, men turerna hade slutat gå så vi gick hem igen.

Update: Nej det gjorde vi inte alls, vi hade handlat biljetter till New York Stand Up, stand up klubben som Seinfeldt brukar vara på i serien. Det var roligt, 6 olika komiker av varierande kvalitet. Jag blev dock rätt sur när jag såg vad det verkligen kostade när vi kom dit. Snubben som sålde biljetterna sa att man var tvungen att köpa 2 dricka per person och att det var normala priser, $5 för en bärs. Nej, nej, en bärs kostade $10. Sånt stör mig som faan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>