New York, Dag 4

På dag 4 blev det mycket buss. Vi tog oss ner mot södra Manhattan där vi hoppade av bussen dagen innan. Vi hoppade av bussen vid Pier 17, ett av det sunkigare köpcentren här om kring. Vi tänkte byta buss för att ta turen runt Brooklyn. Vi fick dock vänta en stund på bussen så då passade vi på att bli lurade när vi köpte Hot Dog, $3 skulle han ha, har sett på flera ställen att de kostar $1. Nästa gång någon gör sådär kommer jag bli sur och vägra betala. Ett alternativ är kanske att aldrig handla på ett ställe där dom inte har priser på grejerna.

Jaja, vi hoppade på bussen mot Brooklyn. Guiden som var på bussen var helt galen. Han drog dåliga skämt hela tiden. Jag och Christin skrattade som faan medans andra på bussen mest tyckte att han var jobbig. Brooklyn såg nice ut, vi ska ju bo där några dagar nästa vecka. Det blir spännande. Brooklyn Bridge är enormt cool. Vi måste ta en prommenad över den någon dag.

När vi kom tillbaka från Brooklyn tog vi en lunch på en öl-pub. De var ett litet microbryggeri, jag provade en IPA som var klart godkänd och Christin tog en lager som hon också gillade. Efter maten gick vi in i det sunkiga köpcentret Pier 17. Vi gick in i en affär, en butik med massa julgrejer. Jag gick ut ganska fort så Christin fick titta i fred. Sen gick vi fort ut och tog nästa buss mot Uptown.

Vi tog bussen genom Uptown och Harlem. Där såg vi en hel del schyssta byggnader. Guiden berättade vilka som bodde där, vi åkte tex. förbi huset där Sting bor, Seinfeldt i ett annat och massa andra kändisar. På västra sidan var det ganska billigt. Stings lägenhet kostade tex. bara $22 miljoner. På östra sidan var det betydligt högre. Jag kommer ju såklart inte ihåg vad Jackie Kennedys lägenhet kostade. Men vem bryr sig egentligen?

Vi åkte genom Harlem och det första vi såg var en stor billboard med reklam för Hennesy :). Det andra vi såg var Apollo Theatre. Det var jäklig mycket folk runt i kring det stället. Massa folk som gjorde tolkningar av Michael Jackson. Har ni inte koll så är Apollo Theatre stället där han slog igenom.Vi ska nog ta hos en sväng förbi där någon dag nästa vecka och kolla lite närmare.

När turen var klar hoppade vi av på Times Square och letade reda på mat. Vi ville käka på Olive Garden men det var 40 minuters väntetid. Sånt gillar jag inte. Så vi gick planlöst in på en tvärgata och såg ett skumt ställe som hade bilder på maten, maten såg grön ut, inte så bra. Men vi gick in där. Det visade sig dock att vi gick in i restaurangen brevid, det var två rätt nära varandra :). Det var ett BBQ hak och hade fått över 300 priser för sina ribs. Jävlar vad gott det var :).

Vi gick en liten sväng till, handlade varsin Yankees keps så vi ska se ut som New York bor och sen gick vi hem. Dygnet sista timmar gick åt att skriva all den här jävla texten.

One thought on “New York, Dag 4”

  1. Vi tackar för all jävla text.
    Det tycks ju gå ganska bra för er därborta.
    Var rädda om er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>