New York, Dag 6

Idag var vår första riktiga dag i Brooklyn. Brooklyn är den folktätaste stadsdelen av New York. Om den inte i slutet på 1800-talet slagits ihop med de andra delarna av New York så skulle Brooklyn vara USAs fjärde största stad. I stora delar av Brooklyn så bor det bara svarta eller bara latinamerikaner. Det här gör att man som vit känner sig lite utanför och det är lite obehagligt.

På dagen kändes det dock helt okej att knalla även i det område vi bor i. Vi bodde rätt långt in i Brooklyn och vi ville ta oss till Brooklyn Heigths och Brooklyn Bridge. Det blev en lååång promenad. De första kvarteren var lite skumma, folk kollade väldigt konstigt på oss när vi gick in i butiker. De var också lite konstigt mode i de flesta butikerna, typ jättestora halv långa jeans och annat skumt som stora svarta människor har. Vi gav upp butikerna rätt fort och knallade vidare tills vi kom till en lite större galleria. I gallerian så hittade vi en Victorias Secret och handlade en del grejer.

Jag ville gå till ett speciellt ställe och käka, när vi åkte turistbussen genom staden så tipsade guiden om detta. Det ligger på Atlantic Avenue och heter The Soul Spot. Maten var grymt good! Vi käkade bbq kyckling med ris och det var verkligen fantastiskt. På vägen dit hittade vi ett cafe som heter “Clover’s Cafe and Fine Arts”, det var ett fint litet cafe med nästan inge folk, men de hade en Clover bryggare!! Det är typ 1 eller 2 stycken i hela Sverige som har det. Killen bakom disken beskrev det som “French press but from Star Trek”. Kaffet hade i princip ingen beska, fantastiskt gott!

Efter fikande och lunchande styrde vi mot Brooklyn Bridge, den första bron i sitt slag. Den är fantastiskt vacker och ger en jättefin vy över Manhattan och över Brooklyn. En promenad över tar ca 25 minuter, men för oss tog det jättelång tid eftersom vi ville ta massa bilder :). När vi kommit till andra pelaren var det ett pågående bröllop där. Det var lite gulligt.

Vi knallade tillbaka för att ta oss ner under bron och käka glass på Brooklyn Ice Cream Factory och gå igenom det coola området Dumbo. När vi gick till glassfabriken gick vi förbi pizzerian Grimaldis, det var låång kö ute på gatan för att ens kunna komma in och få sin mat. Det är tydligen alltid så, helt galet. Glassen är verkligen jättegod, rekommenderas varmt.

Vi gick sedan under bron och kom fram till två jättefina parker, en under Brooklyn bridge och en under Manhattan bridge. Vi tog massa bilder på broarna och kände på vattnet i East River, det var ganska lagom, men man vill nog inte bada där ändå.

Vi vände sedan hemåt och blev lite överraskade över att det blev så mörkt så fort. Vi skulle ju till de lite skabbigare delarna av staden. Vi tog tunnelbanan och när vi kom fram så nästan sprang vi hela vägen. Vi såg inte så många människor och det var inte så farligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>