New York, Dag 7

Så fort vi vaknade så gjorde vi oss ordning och gav oss av upp till Uptown. Det var närmare en timme på tunnelbanan. Tunnelbanan är stor och snabb, men lite rörig. Det är inte lätt att veta vart man ska åka. Vi kom till rätt gata men fel aveny. Avenyerna går upp och ner och gatorna på andra ledden. Så vi fick knalla en bit, men det gick rätt bra.

Vi fick inte checka in direkt utan lämnade bara våra väskor på hotellet och stack iväg för att käka frukost. Klockan var dock typ 12.30. Jag brukar hungra ihjäl om jag inte fått frukost 10 minuter efter jag vaknat. Så jag var verkligen hungrig som en varg. Vi knallade över gatan och käkade vad dom kallade en “continental” frukost. Tänk om alla frukostar man käkat som kallas “continental” var som det här. Det var en stadig omellett med paprika, lök och ost. Det var något som liknande och smakade pannkaka, men var tjockt som brödskivor. Mycket gott.

Efter frukosten knallade vi runt lite i vårt nya kvarter. Kom fram till att det var ganska lungt och lite tråkigt. Inte så mycket butiker, däremot en hel del restauranger. Vi gick ner mot vattnet istället, vi hamnade i Riverside Park. En park som sträcker sig över en stor del av Manhattans västra del. Det verkade mest vara en park för infödingarna och vi var ganska ensama som turister. När vi satt på en bänk och vilade lite cyklade det förbi en gubbe som ropade “Oh, what a beautiful woman in a spring dress”, det var lite roligt :).

Vi kikade på kartan och såg att det skulle finnas ett ölställe i närheten så vi skyndade dit. Man fick handla öl och sätta sig på en stol i en trappa. Man fick inte sitta vid borden om man inte skulle äta, lite konstigt med tanke på att det bara var kanske 30% av borden som var tagna. Men men. Det var ett jättehärligt ställe och kommer vara jättefint i solnedgången, så dit går vi någon kväll.

När vi satt där och drack öl, eller Christin drack rosé, så började en snubbe snacka med oss. Vi sa att vi var svenskar och han trodde såklart att Sverige är Schweiz. Vi fick förklara lite och efter en stund fattade han. Han och hans kompis var ganska trevliga så vi pratade lite med dom en stund. Precis då pajjade min ena flip-flop. Har du gått med en trasig flip-flop? Gör inte det. Jävlar vad jobbigt det var. Jag fick köpa nya på vägen hem.

Vi checkade in på hotellet och det visade sig att vi hade ett riktigt fint rum. Vi vilade på rummet en stund och stack sedan ut och käkade mat. Vi hamnade på en söt lite thailändsk restaurang. Jag käkade en rätt som var i princip kyckling, lök och chili. Det var gott, men efter en stund blev det ganska starkt :). Christin käkade wokade vitlöksräkor, det var också gott.

Vi gick sedan en sväng i Central Park. Gick såklart vilse när det började bli mörkt, men vi hittade ut tillslut. Vilken fantastisk park det är! Massa gräsmattor att bara softa på, vill man göra något mer så kan man tex. spela baseboll eller gå på teater eller ninja. Det finns liksom allt att göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>