Placeringsmässa i Södertälje

Våra grannar i Badhotellet, Öhlen Försäkring, höll igår en “Placeringsmässa”. Öhlen Försäkring sysslar med försäkringar, men framförallt placeringar. De är placeringsförmedlare och säger därför att de är helt oberoende till skillnad från en bank som enbart vill sälja sina produkter. De vill alltså förmedla placeringar som passar kunden och inte bara de som fondbolag och liknande tjänar mest pengar på. Man ska dock tänka på att de antagligen tjänar mer eller mindre pengar på olika saker, så att de är helt oberoende är nog lite en sanning med modifikation. Detta gäller alla placeringsförmedlare, så om man ska anlita någon liknande så är det väldigt viktigt att man känner ett stort förtroende för den som skall förmedla placeringarna. Det är precis vad jag känner för Öhlen försäkring, så jag lyssnar gärna på det de säger! Så om ni bor i Södertälje eller i närheten och behöver hjälp med sparande och liknande så kontakta gärna Öhlen försäkring.

Placeringsmässa, ja, ett gäng leverantörer av finansiella produkter var inbjudna och talade om vad de hade att sälja. Vissa saker lade jag inte alls på minnet, även om det när man läser i broschyren är otroligt intressant, medans annat satte sig mycket bättre. En av de mycket intressanta sakerna var Svensk Bostadsfonden, en investeringsmöjlighet som ger en helt okej avkastning mot en relativt låg risk. Förväntad avkastning är ca 12%/år och risken väldigt låg. Fonden investerar i schyssta hyresfastigheter i mindre orter. Den reglerade hyresmarknaden gör att det kostar lika mycket att hyra en lägenhet i Söderköping som i Stockholms innerstad, det är dock mycket dyrare att köpa fastigheter i storstäderna, detta beror bla. på bostadrättsomvandlingar. Det som är ännu bättre är att om marknaden avregleras så kommer värdet på fondens fastigheter bara öka. Nackdelen är att man låser sina pengar i 6år och man måste gå in med minst 100 000. Jag kan inte binda upp 100 000 i 6år som det ser ut nu. Tror i och för sig att just nu är det börsen som gäller för mina pengar.

Jag blev också ganska positivt inställd till Lannebo Fonders småbolagsfond. En aktiefond som investerar i svenska bolag. De som talade för Lannebo var väldigt förtroendeingivande.

Jag lärde mig också lite enklare saker om kapitalförsäkringar, men på det stora hela var det intressant, men jag lärde mig väl inte så jättemycket. Men det var i alla fall inte slöseri med tid :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>