Sådär ja!

Nu har aktielusten kommit tillbaka lite och bordsgrannen på jobbet sitter också och svär och jublar om vartannat när han F5:ar portföljen. Känns mycket bra!

Det hände mycket saker på börsen idag. Det skojjigaste måste ha varit den otroligt höga omsättningen i Vostok Gas, som alla vet så ska Vostok Gas avvecklas. Aktieägarna kommer ersättas med aktier i ryska Gazprom. Det var bara det att datumet man skulle äga aktien på för att delta i detta var 5/1, alltså i måndags. De som ägde aktien då får en ny aktie i Gazprom. Av någon anledning så fortsatte handeln i aktien under dagen och den hade ett dagshögsta på 69kr och ett dagslägsta på 0,77kr. Det var alltså några lirare som lyckades få både en Gazprom aktie och 69 spänn för varje Vostok aktie, snyggt jobbat! Värre var det för dem som handlade den för 69kr och sedan såg den sjunka som en sten. Omsättningen i aktien var smått ofattbara 45 miljoner, att jämföras med Ericsson ,som brukar vara en av OMXs mes omsatta, på knappt 30 miljoner aktier.

Ännu lustigare är att den lyfte till 2,89kr vid stängning. Värdet i denna aktie är ungefär noll och ingenting. Det finns inget kvar i bolaget förutom ca 2 miljoner som skall användas till avvecklingen av bolaget. Bra skojjigt alltså.

Roligt nummer 2 är Carnegie som värderas till 3kr/aktien idag. I inledande handel direkt efter jul kostade den 25 öre. Skön ökning där.

Roligt nummer 3 är RNB. Jag har några RNB aktier som tappat ca 90% :/, det är kanske inte så roligt. Men att den ökat 77% senaste veckan är lite roligare! Idag av alla dagar köpte jag på mig lite mera för att snitta ner min köpkurs. Aktien plussade 15% på dagen men det ska ju ta sån förbannad tid att få över pengar till aktiedirekt så jag kunde inte köpa mera förens vid 15-tiden, det gav i alla fall ett plus på ca 5% på de nyköpta aktierna. Förhoppningsvis kommer det positiva siffror på fredag, så jag behåller i alla fall aktien över helgen. Den är klart billig för tillfället om man ser på längre sikt, när besparingarna satt sig och JC-butikerna börjat sälja, men det är inte omöjligt att det kommer komma vinsthemtagningar snart som pressar ner kursen igen. Vi får se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>