Sanya, Kina – Dag 1-3

Vi landade äntligen på Sanyas flygplats vid 02.00 i Söndags natt. Detta efter 4 olika flygplatser, 4 säkerhetskontroller och över 30h på resande fot. Vi hann testa ölen på Arlanda, i Peking och i Guangzhou. Flygplatsen i Amsterdam är så jäkla stor så där han vi inte med det.

När vi sitter och dricker öl på Arlanda så ser jag en tjej jag känner igen. Det visar sig vara min chefs fru, Erika. Hon ska åka samma flight som vi ner till Amsterdam för att sedan åka vidare till Kenya. Hon sätter sig ner vid oss och det visar sig att hon och jag fått platser på samma rad med bara en gubbe emellan.

Det tar ett par timmar till Amsterdam och väl där tar vi oss mest till gaten och hoppar på nästa plan. Det tar ca 8,5h att komma till Peking där vi ska hoppa av planet, vänta några timmar och sen hoppa på samma plan igen. Såklart så måste vi gå igenom en ny säkerhetskontroll, vi kan ju ha tillverkat bomber medans vi satt på planet. Vi blir avsläppta i en liten sketen byggnad på en flygplats i en stad med ca. 20 miljoner invånare i, det enda som finns är en trappa, ett rökrum och ett sunkigt café. Ölen kostar en 10:a så det fick funka.

Ytterligare några timmar på ett plan ner till Guangzhou, där hamnar vi på en jätte flygplats, håller på att missa våra väskor då vi trodde att de skulle följa med hela vägen och inser samtidigt att vårt plan är framflyttat 2h, det kommer sedan också ca 30 minuter sent.

Väl framme i Sanya så hämtas vi av hotellet och åker och sover. Vi hade tänkt oss att gå till frukosten vid ca 9.30. Vi vaknade 13.30.

Vi var rätt sega på söndagen, käkade lite konstig mat till frukost, blev fotograferade av kiners som antagligen inte sett svenska förrut och orienterade oss innan vi gick tillbaka mot hotellet och käkade middag. De har riktigt bra kina-mat här och en middag för 4 med öl kostar ca 200 SEK.

Idag har jag och Christin hängt på stranden. Lasse och Anneli försvann på morgonen, de hade gått svintidigt och gått en promenad och kom tillbaka lagom till att vi gått iväg. Så vi fick vila lite ifrån varandra :). VI hittade dem sedan vid poolen när vi gick tillbaka från stranden.

Christin har legat i solen och jag i skuggan. Jag är som vanligt helt bränd. Christin är lite smått röd men mest brun. Undra om man kan transplantera pigment?

Vi låg på några solstolar vid en liten bar/kiosk där vi köpte 65cls öl för 15kr åt några skumma grillspett, några med kyckling, några som liknade kebab och så en bläckfisk. Det var helt okej, bläckfisksarmarna var godare än kroppen.

Allt som allt en lugn vistelse. Det är ca 25-30 grader hela tiden och man fryser inte i vattnet..:)

Internet är svinsegt, facebook, twitter och youtube funkar inte. Jag har massa bilder och en rolig film med en kines som sjunger Lady Gagas Pokerface på rätt dålig engelska, men det får bli en annan gång.

One thought on “Sanya, Kina – Dag 1-3”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>