Södertälje i morgonsolen

Jag kom på att man borde fotografera Södertälje i morgonsolen. Så jag och Jonne bestämmde oss för att ses på stan 03:30 på lördag morgon för att se om man kunde få något bra. Södertälje är en ganska fin stad på sina ställen och i morgonsolen så var den ännu finare. Vi blev lite lurade dock, solen skulle gå upp 03:48 men vi såg den inte förens en timme senare. Det gick bra ändå. Jag har blivit hårdare i min självkritik så det blir färre och färre bilder som slinker igenom :). Jag provar den här gången att posta bilden med sin kommentar brevid, tror det funkar bättre.

Kaplansgatan, södertälje i morgonsolen

Det här är Kaplansgatan i Södertälje , en kort liten gata i en backe. Jag gillar den här gatan för dess schyssta, enkla hus. Jag är riktigt nöjd med den här bilden. Jag gillar speciellt "Garn"-skylten i gammal stil ihop med dessa hus. Solen som lyser upp halva bilden ger en fin stämmning bildvinkeln gör att den får ett härligt djup, att himlen är riktigt himmelsblå med några småmoln gör det inte sämre.

Fin kontrollpanel, undra vad den gör och om den ens fungerar

Hittade den här "kontrollpanelen" på sidan av ett hus. Den ser så skönt sliten ut. Helt rostig och massa sladdar som går in och ut, knappar och lampor. Undra vad den gör, den ser ganska viktig ut med alla dess komponenter, men den är tydligen inte viktig att tahand om. Jag gillar bilden för jag börjar undra vart alla sladdar tar vägen och vad dom ska vara till.

Dagis, de har väldigt fina lokaler.
Gammalt hus på dagisområdet.

Kontrasten mellan de gamla husen och den nya lekparken, sånt tycker jag är fint. Symetrin i husen gör bilden fin och alla skuggor gör bilden intressant. Varifrån kommer de? Vad är det som skapar skuggorna.

Den andra bilden är inte tagen vid samma tillfälle men är på dagisområdet. Jag slänger med den för att jag gillar själva huset, framförallt det svängda taket.

Bra rost på gångjärnet

Var den här grinden halvöppen för att gångjärnet inte fungerar? Jag vågade inte testa, tänk om det föll ihop. Konstruktionen på gångjärnet är lite intressant och att de låtit det bli så rostigt, hmm.

Klotter på ett gammalt men fint hus.

Det här huset är väldigt fint. Lite nedgånget och risigt dock. Men varför gör man såhär? Klottrar ned fasader, riktigt illa. Bilden gillar jag för det är många saker att titta på och fundera över.

En gammal, bortkastad tidning.

Det här var sista bilden jag tog, efter fikat vid 6-tiden på morgonen. Precis när jag knäppte bilden blåste det till och fick tidningen att röra sig. Tycker det blev väldigt bra med sidorna i luften sådär. Bilden symboliserar informationens fart. En tidning på massor av sidor som är gammal redan när den kommer ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>