Statliga pengar till dåliga bilar?

Det verkar som om staten har bestämt sig för att inte köpa SAAB och Volvo. Det tycker jag är korrekt, staten ska definitivt inte börja köpa industrier, speciellt inte om dom är dåliga. Regeringen öppnar dock för ett stödpaket, alltså att låna ut pengar till bolagen. DI skriver om 15 miljarder i stödpaket till dessa industrier och det kan väl vara bra för att försöka rädda jobben men vet vi att pengarna stannar i Sverige och verkligen kommer oss till godo?

Igår kväll så hörde jag också om detta på nyheterna där en SAAB anställd gnällde på regeringen som inte hade löst detta problem ännu, de räddade ju till och med lite halvskumma banker. Men här har den killen totalt missat skillnaden. Bankerna som har “räddats” är och var tidigare lönsamma bolag som fått problem med kassaflödet. Här är det olönsamma bolag som tillverkar produkter som ingen tydligen vill köpa. Sådana industrier vet jag inte om vi borde stödja bara för att behålla jobben.

Jag tycker nog att vi ska satsa stålarna på tex. skolan så att vi kan fostra entrepenörer som kan bygga nya lönsamma storbolag med produkter som folk vill ha. Vad tycker du?

One thought on “Statliga pengar till dåliga bilar?”

  1. Ja, och idag gick staten in med 28 miljarder in i fuskbygget.

    Självklart kommer konjukturen att vända och folk kommer att återigen köpa XC90s och pumpa upp luftslottet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>