V.11 Love Coffee Espressoblandning

Love Coffee är ett rätt nytt rosteri som drivs av bl.a. Daniel Remheden som under några år placerat sig väldigt väl i Barista SM. Jag tror nog att de påsar jag köpte kan ha varit från deras första batch som såldes publikt. Det var rostade den 18/3 och kom hem till mig dagen efter. Jag handlade som vanligt av duktiga baristashopen.se.

Eftersom kaffe var så väldigt färskt så var det såklart knepigt att få till en bra shot. Insåg ganska snabbt att en dubbel espresso var tvungen att bryggas i en riktigt stor kopp för att få plats med all crema. Jag fick dock aldrig riktigt till någon ordentligt bra kopp av det här kaffet. Jag blev lite besviken faktiskt. Det beror säkert på mig och inte på kaffe men hur som helst var det lite trist. Jag tog inte ens några bilder på detta bara för det.

Hur som helst så var det i alla fall såhär det skulle smaka:

Resultatet är en elegant medelfyllig espresso med tydlig sötma, balanserad syra och smakbilden domineras av röda druvor, torr kakao, citrusfrukt, kardemumma och kanel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>