V. 15 Kahls Mocca Sanani

Mocca Sanani

I helgen så inhandlade jag en liten påse av det gamla hederliga kaffet “Mocca Sanani” från rosteriet Kahls. Många kilo av den här blandningen har passerat min kvar för att sedan bryggas i moka-bryggaren. Det var innan Giadan kom hem till oss. Med den här blandningen i moka-kannan fick man fram en utsökt “kexighet” i kaffet.

Nu var det länge sedan jag drack Mocca Sanani, den största anledningen till detta är att enda stället jag vet säljer det har det liggandes i stora lådor med tveksam färskhet. Men men, paniken slog in och jag tog hem en påse. Så här skriver Kahls själva om det:

Jemen var första området utanför Etiopien där man odlade kaffe. En gång i tiden ett stort kaffeland. Vår goda bladning har en krämig karaktär och passar bra till alla bryggsätt. Kaffet innehåller Brasil, Kenya, Monsun Malabar och indonesiskt kaffe.

Jag har ju klart druckit färskare kaffe, men det är inte alls dumt! Det har en angenäm malningsdoft med söt fruktighet i. Den är smått fruktig med en lagom beska i eftersmaken. Malabaren ger lite tryck till blandningen och sammantaget är jag klart förvånad av resultatet! Det kan nog bli mitt nya reservkaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>