V 17 Löfbergs Finaste – Monsoon Malabar

Jaha, då var det dags för en påse finest från Löfbergs. Den här påsen innehåller lite Monsoon Malabar. Monsoon Malabar kom till när Indiska bönor transporterades till Europa och där utsattes för vind och väder. Bönorna svällde, bytte färg och förlorade sin syrlighet. Nu gör man det här genom att lägga upp bönorna i sina säckar på plåttak och låter den vänta på monsunsäsongen.

Monsoon Malabar är en arabica böna som inte passar så bra för sig själv. I alla fall inte som espresso. Den blir lite tråkig. Jag tycker att den skall användas som en krydda i en arabicablandning. Den ger lite tryck åt blandningen, precis som jag skrivit om andra blandningar.

En 500 grams påse kostade runt 60kr och det är väl ett okej pris. Det är inget dåligt kaffe, men heller ingen smakupplevelse.

Jag tänker också i protest mot Löfbergs Lilas otroligt jobbiga hemsida inte länka dit. Flash är ondskan.

V17 - Löfbergs Finaste - Monsoon Malabar
V17 - Löfbergs Finaste - Monsoon Malabar

2 thoughts on “V 17 Löfbergs Finaste – Monsoon Malabar”

  1. Jag provade också detta i förra veckan men måste säga att det var ganska tråkigt jämfört med den Monsun Malabar som Kahls säljer. Monsun Malabar är annars en av mina favoriter.

  2. Jag håller helt med. Det som är skönt med Monsun är att det är lite drag i den som man inte hittar i så många andra arabicor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>