V.27 J&N Etiopien Harrar

Ett klassiskt kaffe från kaffets ursprungsland Etiopien. Det här kaffet kallas för ett trädgårdskaffe och det är vad Etiopierna kallar ett kaffe som växt på någons bakgård. I området Harrar så torkar man alla kaffebär i solen med fruktköttet kvar. Ofta är den här typen av torrprocessad Harrar gjord på restprodukter från skörden men just det här kaffet är på för hand, nyplockade bär.

Karaktären på kaffet är väldigt tydligt och ett av de få kaffen jag kan urskilja lätt vilken typ det är. Man känner det redan på doften när bönorna mals, det är intensivt blåbär. Jag kan tycka att just blåbärs tonerna är väldigt tydliga i doften och man kan omsätta detta något i smaken men mest tycker jag att det smakar harrar :). Det är ett ganska gott kaffe som är bäst när det är färskt men det är ganska lätt att tröttna på. Det är syrligt och sött. Det räcker definitvt med en påse då och då

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>