V.41 da Matteo Etiopien Kanjathi

När jag var på da Matteo för ett par veckor sedan blev jag ju pålurad en Aeropress. Den har jag nu använt flitigt ihop med Kanjathi rostad av da Matteo. Per upplyste mig om att den var lite av en variant på Gethumbwini, om den skrev jag att den hade tydlig grapesmak men när man fick till den rätt hade den en teeig svartvinbärssmak. Det tycker jag inte om Kanjathin, den är som da Matteo skriver på påsen, blommig och bärig.

Jag har kört den en hel del som espresso vilket fungerar väldigt fint, som vanligt gillar jag den bäst som en ristretto. Den har gått några varv i Aeropressen som en förberedelse inför Esmeraldan. Den har gjort ett otroligt fint jobb! Jag har använt samma malningsgrad som i espressomaskinen och det verkade passa. Bäst blev kaffet när det hade fått svalna lite, när det var nästan kallt. Helt underbart! Den setupen rekommenderar jag vartm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>