V.41 Waxholms Krut

Efter några veckor helt utan kaffe bad jag Arre om en påse kaffe. Jag har tidigare provat Milano från Waxholm och det var ju såklart slut så då fick det bli Krut. Krut är en blandning med massor av robusta vilket bådade gott :).

Kaffet var rostat för bara någon vecka sen och betedde sig såklart underligt precis så som ett nyrostat kaffe brukar göra. Det smakade inte heller så kul.

Nu har det gått någon vecka ytterligare och kaffet blir bara bättre och bättre. Nu när jag skulle skriva om det såg jag på hemsidan att de tycker att kaffet når sin peak 6 veckor efter rostning och det kan jag mycket väl tänka mig.

Jag är inte imponerad av kaffet, jag tycker det stundtals smakar dåligt och de gånger jag tycker jag får till det så är det inte riktigt bra.

Om man vill ha hög andel robusta så tycker jag fortfarande att Scuro Napoli är det bästa! Jag har också hört rykten om att Monteriva ska börja sälja sitt kaffe i mindre förpackningar än 1kg, jag hoppas att det är sant :).

4 thoughts on “V.41 Waxholms Krut”

  1. Tjena Daniel

    Är det så alltså, att nyrostat kaffe egentligen inte är det “bästa”? Fanken det trodde jag. O jag har också beställt sådant och blivit besviken varje gång för jag tycker det doftar massor o smakar massor direkt i munnen och sedan tvärdör det och lämnar en bitter eftersmak i munnen.

  2. Hej Henrik,

    Det är lite olika. Helt nyrostat, alltså samma dag eller någon dag efter, brukar vara rätt konstigt. Det brukar behöva allt från några dagar till några veckor innan det blir optimalt.

    Att Krut behöver upp till 6 veckor för att mogna till sig är dock ovanligt länge.

    De mesta kaffet är dock bäst någon eller några veckor efter rostning. Äldre kaffe är defintivt mycket sämre så nyrostat är ändå ett säkrare kort. Om man vill få det att mogna snabbare kan man hälla ur det i en skål några timmar och testa igen, brukar funka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>