V. 8-9 Zoegas Espresso Bellezza

Koppi

När kaffet tog slut här om dagen så fick jag panikhandla nytt kaffe på ICA. Ibland har dom ett sortiment av Estate Coffee vilket brukar vara helt okej. Nu hade de såklart inte detta utan det flashigaste jag kunde hitta var Zoegas ganska nya premium kaffe.

Det går under namnet Zuprema som verkar finnas i tre sorter. Vad jag såg på ICA så var det bara Espresso Bellezza som fanns där.

Jag tog bara paniktog en påse och gick hem. Jag körde kaffet några gånger och det var ganska enkelt att få till bra. Det blev enkelt en fin tjock och crema. Jag trodde nog att kaffet innehöll en del robusta. När jag läste på påsen så fick jag se att det faktiskt var en 100% arabica blandning. Det var lite Brasilien och lite Kenya ihop med en del Monsoon Malabar. Är väl Monsoonen som ger robusta känslan.

Nåja, hur smakar den? Jag skulle väl inte direkt säga att jag kunde urskilja några fruktiga smaker utan det är mer en klassisk norditaliensk, lite småjordig espresso. Helt okej för vad den kostar och att ha som extrakaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>