V.9-V.10 Starbucks

starbucks-logo

Jag tänkte att jag skulle skriva ikapp lite om veckans kaffe, jag har faktiskt haft en hel del schyssta kaffen på sistone. Vecka 9 var vi dock i Kina och där fick man nöja sig med Starbucks.

Starbucks fanns överallt i Wu Xi och Shanghai men inte någonstans i Sanya vad jag kunde hitta. Det betyder alltså att jag fick gå rätt många dagar utan få något rimligt kaffe. På det sista hotellet vi bodde på kunde man dock få en kopp som inte smakade direkt äckligt.

Jag har druckit kaffe på ganska många Starbucks på olika ställen i olika städer och länder, New York, Washington, Barcelona, London, Nottingham, några andra ställen i England och nu i Wu Xi och Shanghai. Det brukar alltid vara ett säkert kort vart man än är. Kineserna lyckas dock med att förstöra Starbucksstämpeln något. Det är inte alls lika bra i Kina som i andra delar av världen. Jag tror helt enkelt inte att Kineserna själva dricker kaffe alls och då blir det dessvärre inte bra.

Priserna på Starbucks i Kina är ungefär lika som på andra ställen, det är ju ok för oss att en espresso kostar 25 spänn. Det är lite värre för en stackars fabriksarbetande kines som tjänar knappt 2000kr i månaden. Den här orättvisan måste vara det värsta med att vara kines.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>