V12 – Rast Kaffee Max Havelaar Espresso

Den gångna veckan och några få dagar till har jag kört Rast Kaffee Max Havelaar Espresso, tydligen något Kaffemaskinen kört under en längre tid men som jag missat. Jag tror rosteriet är österikist eller Schweiziskt.

Det är en ganska klassisk espressoblandning. Ganska hårt rostad och med rätt flottiga bönor som följd. Max Havelaar är tydligen någon speciell Schweizisk rättvisemärkning vilket är ganska trevligt.

Så, hur smakar det då? Nja, sådär. Inte det bästa kaffe jag druckit, tycker den är svårt att få till för att vara en blandning. Får väldigt varierat resultat. Jag tycker den absolut passar bäst som en tajt ristretto, då får man en fin mörk crema och smaken blir helt okej.

105kr/500gr, nja. Lite dyrt. Är nog inget som jag köper igen. Som Arre sa, det är lite för mörkt rostat. Vet inte om det bara var den här batchen eller om det är generellt får väl höra om det kommer in någon ny batch och se om det är samma.

V12 - Rast Kaffee Max Havelaar Espresso
V12 - Rast Kaffee Max Havelaar Espresso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>