v17 – J&N Big Bold & Natural

Ett häftigt och limiterat kaffe från J&N. Allt som är limiterat gillar man ju lite extra så jag köpte såklart detta direkt när jag såg det. J&N rostar endast 300 påsar, alltså 75kg och hela lotten som odlats är på 310kg.

Smakprofilen för kaffet är

Doft av gammaldags glassaffär. Levande och kraftfullt med överflöd av jästa bär och stor typisk processkaraktär.

Man undrar ju lite hur en gammaldags glassaffär doftar och hur gammal är en sådan glassaffär. Känns som om jag inte riktigt hänger med här. Jag inbillar mig i alla fall att jag kan hålla med även om jag inte skulle ha kommit på det själv. Det finns en stark odefinierbar sötma i doften och okej, vi kan kalla det för gammaldags glassaffär. Det här med typisk processkaraktär vet jag inte heller riktigt vad de syftar på. Processkaraktär för mig är mamma scans köttbullar och det finns inte i det här kaffet. Jästa bär håller jag dock med om. Det känns lite som om smakprofilsförfattaren fick fnatt på den här påsen.

Aja, det var gott :). Köp gärna en påse medans det finns kvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>