v18 – J&N Pineapple thief

Ett riktigt bra kaffe för världens fulaste kaffemaskin, Aeropress. Aeropressen är så ful att man måste gömma den i en låda när man inte använder och man får göra kaffet i garderoben så ingen ser men den är billig och med rätt kaffe blir det svingott! Det här var definitivt rätt kaffe.

Jag öppnade påsen på valborg och körde ett par små kannor till de som ville smaka. Vi var nog alla 6-7st överens om att det var väldigt gott. Det fanns ingen bitterhet men mycket fyllighet och kropp. Det var riktigt bra. Det här var ju efter lite öl, vin och en grappaprovning med 4 sorter men ändå.

Jag har kört vidare på den här påsen under veckan och det är bra hela tiden. Jag maler den ganska grovt, jag har tidigare använt ungerfär samma malningsgrad i espressomaskinen och aeropressen men på inrådan från Arre så kör jag denna grovt. Ungefär 16-18gr och ungefär upp till 2ans markering på plastmojängen blir perfekt.

Jag har varit ordentligt förkyld hela veckan men nu börjar det ordna upp sig och kaffet verkligen osar om annans.

Här är lotten på 280kg och den rostas också i 300 påsar av J&N. Rekommenderas!

One thought on “v18 – J&N Pineapple thief”

  1. Då jag saknar en plastmojäng har jag kört denna i espressomaskinen, en klar höjdare även där.

    Bönan jag körde före var en käftsmäll till italienare med en hel del robusta, så det blir som natt och dag i jämförelse, men ändock kan jag nog säga att denna böna lätt platsar på min topplista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>