V.47 – J&N FTO

Johan & Nyströms fairtrade kaffe är en ganska opretantiös arabica blandning med ganska låg syra och lite mer robust smak. Kaffet är en blandning på bönor från Etiopien (regionerna Harrar och Yirgacheffe) och Indonesien (Gayoprovinsen på Sumatra) köpt från kooperativ som garanteras bra betalt för arbetet och garanterar att de kan bygga en långsiktig verksamhet.

Doften från kaffet är ljuvligt, svagt syrligt och lite fruktigt sött. Smaken av espresson är milt chokladig och med svag fruktig syra. Smaken är förhållandevis kraftig för att vara en arabicabladning. Jag tycker att den här blandningen skall bryggas efter “espressonormen”, 7gram, 3cl och 25 sekunder för att bli som bäst.

Kaffet köpte jag på cafeett.se som gjorde ett väldigt bra jobb och levererade på under 24h! Klämman som sitter på påsen på bilden fick jag med i paketet. Det var en väldigt bra giveaway, tack så mycket!

J&N Fair Trade Organic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>