V5. J&N Yard Dog

Yard dog är en ganska ambitiös espressoblandning från J&N. Den innehåller 3st olika bönor som de kallar för “Yard dogs”, på påsen så beskrivs de som bortglömda och utschasade varieteter. De är kaffe som odlats och tagits hand om på plantagernas bakgårdar för att testa en ny sort eller pröva ett annat odlingssätt eller nått annat. Så står det i alla fall på påsen, om det är sant eller bara låter säljande låter jag vara osagt. Innehållet i påsen är i alla fall: 40% Haricho – Etiopien Limu Neguse Lemma private farm, 20% Criollo – Bolivia Finca Alejandra, 40% Pacamara – El Salvador Finca Las Delicias.

Det här är det bästa espressokaffet som passerat min kvarn på, ja jag vet inte men säg ett halvår. Den är söt, fruktig och fyllig. Den får en fin crema, den är lätt att hantera och blir nästan alltid perfekt. Det är inte så vanligt med en espresso med mycket smaker och är söt och samtidigt är kraftfull. Det är lätt att den här typen av kaffe annars blir lite klen.

J&N tycker jag ska vara väldigt nöjda med detta kaffe och den är helt klart värd en espresso-länk :).

One thought on “V5. J&N Yard Dog”

  1. Tjenare!
    Har du hunnit prova v2 av “Yard Dog”-kaffet än? Jag undrar hur det står sig mot den första versionen..

    Trevlig helg,
    David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>