Vad Seth Godin har lärt mig

Jag har under en ganska lång period läst Seth Godins blogg, i mitt tycke en väldigt intelligent och duktig marknadsförare. Marknadsförare vad det gäller allt, produkter, tjänster, bolag och inte minst dig själv. Jag har också läst en av hans böcker “Free Prize Inside!: How to Make a Purple Cow”. En del av boken handlar om en sak att hela tiden ha med sig. Seth kallar det för “soft innovation”, att med små enkla medel göra saker lite bättre. Det är en filosofi jag egentligen alltid haft men efter att ha läst boken fick ett namn på det.

Jag har haft en felköpt pryl liggandes på mitt nattduksbord i någon månad. Första dagen kom jag på lösningen på produktens problem. Grejen har irriterat mig nästan varje dag. Så idag såg jag äntligen till att skicka ett mail till tillverkaren. Ett väldigt bra exempel på en “soft innovation”.

Hej!

Jag köpte för en tid sen en Nozovent för att jag vill snarka lite mindre. Jag stog på Apoteket och kikade en stund på varorna som fanns och kom fram till att er produkt verkade vettig.

Jag tog en liten låda på hyllan, gick och betalade ca hundralappen som det kostade och gick.

När jag kommer hem så ser jag att den helt galet stor, man måste ha en riktig monsternäsa för att använda den här!
Jag började undra hur en sådan produkt kan vara populär? Tills jag insåg att jag köpt en storlek Large till min lilla näsa. Rätt korkat av mig att inte läsa allt som stod på förpackningen så jag skyller mig själv.

Det här var någon månad sen. Den har legat kvar på mitt nattygsbord och jag har irriterat mig på det nästan varje dag. Nu är det ert problem. Jag är en missnöjd kund, pratar negativt om produkten och känner mig lite smått lurad. Precis så som konsumenter gör när de agerat fel.

Nu till min lösning. Ha olika färg på förpackningarna. En kund förstår kanske inte att blå betyder Small men kommer undra vad som är skillnaden och således upptäcka att det finns olika storlekar.

Med vänlig hälsning,
Daniel Lindström, info@hamnpolare.net

Soft innovations är så enkla, alla kan göra det. Så gör det! Hitta på nya enkla och bra grejer i din vardag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>