Veckan 40 – Moak Servito!

Det har varit tunt på kaffe de sista två veckorna och den här veckan har jag inte ens en egen bild. Men nu har jag i alla fall fått en påse riktigt kaffe. Den här gången är det en siciliansk grov blandning. Bönorna har en svag men härlig chokladdoft och de är små och mellanmörkt rostade. Vet inte halten robusta i den men den är nog åt 70% eller liknande. Det fina är att man får 1kg för 189 spänn. Det är jävla billigt.

Brygger man det “normalt” så får man faktiskt lite chokladiga toner, jag kände också vanilj i en kopp. Det är antagligen inte meningen men det var fint :). Brygger man den kort och tajt så har man den där råa, grymma bitterheten som man vill ha ur ett syditalienskt kaffe. Det är bara de rykande heta kopparna och häftiga gubbarna som saknas, hade man haft de så kunde man tro att man var i Napoli. Creman är svart och tjock.

Det är ett bra kaffe att dryga ut med mellan de lite mer fancy kaffepåsarna jag kört senaste veckorna. Jag gillar det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>